Aktualności
Eliminacje do ogólnopolskiego konkursu EXPO SWEET Warszawa 2021
Uczennice III klasy Branżowej Szkoły I Stopnia Izby Rzemieślniczej w Rybniku, Agnieszka Dronszczyk i Natalia Dronszczyk, przygotowały pracę, która weźmie udział w eliminacjach do ogólnopolskiego konkursu EXPO SWEET Warszawa 2021.
„A teraz kolej na kolej”- to temat nadchodzących Mistrzostw. Uczestnicy muszą zmierzyć się z nie lada wyzwaniem. Uczennice naszej szkoły przygotowały tort w kształcie pociągu parowego. Praca Agnieszki i Natalii jest odzwierciedleniem znajomości wielu technik, ale przede wszystkim ogromnej pasji do cukiernictwa.
Uczennice przygotowywały konkursowy tort w Cukierni „KRÓL”- zakładzie, w którym na co dzień odbywają praktykę zawodową. Składamy serdeczne podziękowania dla Pana Jerzego Króla i Pana Janusza Dronszczyka za wsparcie naszych młodych cukierników.