NABÓR NA ROK SZKOLNY 2025/2026
Grudniowy konkurs kulinarny rozstrzygnięty
10 grudnia szkolna pracownia gastronomiczna zamieniła się w miejsce pachnące bożonarodzeniową kuchnią naszych rodzinnych domów. Stało się to za sprawą uzdolnionych młodych kucharzy, którzy wzięli udział w corocznym konkursie kulinarnym na "Najsmaczniejszą potrawę bożonarodzeniową". Uczniowie zachwycili jury wyjątkowo dojrzałą interpretacją tematu, wspaniałymi korzennymi smakami oraz wyrafinowaną formą podania. Największe wrażenie na jury zrobiła mnogość zastosowanych technik kulinarnych, którymi mogą pochwalić się profesjonalni kucharze.
A oto laureaci tegorocznego konkursu kulinarnego:
1 miejsce:
Patryk Olma (panierowany karp, puree ziemniaczane, kapusta zasmażana z grzybami, kompot z suszu)
2 miejsce ex aequo:
Hanna Pakura i Mateusz Hejdukowski (kaczka w sosie karmelowo- korzennym z kaszą pęczak, rzepą i marchewką)
Paulina Fulko i Zuzanna Wieszołek (polędwica wieprzowa z sosem śliwkowo- cynamonowym, puree z selera)
3 miejsce:
Amelia Styrnol i Amelia Szweda (filet z łososia panierowany w maku, ryż jaśminowy z bazyliowym pesto)
Wyróżnienie:
Kaja Głombica i Oliwia Żok (ravioli z pieczonym i wędzonym łososiem, serkiem i ziemniakami podane na sosie beszamelowym z czosnkiem i rozmarynem, mus z buraka, marchewki i ziemniaków).
Gratulujemy laureatom oraz wszystkim uczestnikom konkursu, którzy pokazali swoją pasję, determinację, wyjątkowe wyczucie smaku i estetyki.







Więcej zdjęć w galerii Facebooka.