Aktualności
Szkolenie “Produkcja pieczywa - różne rodzaje”
W ramach zajęć rozszerzających kompetencje zawodowe, w dniach od 9 do 20 maja 2022 roku, w naszej szkole odbyło się szkolenie “Produkcja pieczywa - różne rodzaje”, w wymiarze 20 godzin. W kursie uczestniczyło 10 osób z drugich i trzecich klas, uczących się w zawodzie piekarza i cukiernika.
Podczas szkolenia panowała miła atmosfera, a uczestnicy mieli okazję zapoznać się z koleżankami i kolegami z innych klas.
Kurs prowadzony był w bardzo ciekawy sposób, łącząc naprzemiennie teorię z ćwiczeniami praktycznymi.
Zakres szkolenia obejmował:
- zagadnienia dotyczące produkcji pieczywa różnego rodzaju,
- produkcja pieczywa jasnego i mieszanego,
- produkcja pieczywa ziarnistego,
- produkcja chlebów foremkowych,
- produkcja ciasta drożdżowego.
Na zakończenie szkolenia został przeprowadzony test wiadomości, który wszyscy uczestnicy zaliczyli z wynikiem pozytywnym i otrzymali zaświadczenie ukończenia kursu.